Eenvoudige tips voor een geslaagde Afternoon Tea

15 januari 2015

Maak van je High Tea een bijzondere gebeurtenis. Wat heb je allemaal nodig voor zo’n geslaagd thee-uurtje? Hieronder een paar eenvoudige tips om de perfecte Afternoon Tea te organiseren: 

1)     Maak een to do lijstje.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus als je zonder al te veel stress van je middag wilt genieten, neem dan de tijd voor de organisatie. Als je ruim van te voren begint met het inventariseren, bakken, invriezen, spulletjes verzamelen, etc. dan voorkomt dat een heleboel stress op het allerlaatste moment.

 

2)     Koop of maak uitnodigingen voor je gasten.

Uitnodigingen kun je zelf maken of in de winkel kopen. Stuur ze ruim van te voren naar je gasten. Gebruik een RSVP ('Répondez S'il Vous Plaît': 'antwoord alstublieft') zodat je precies weet hoeveel mensen er komen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

3)     Gebruik mooi Servies.

Wat je zeker bij een geslaagde High Tea nodig hebt is mooi servies. Onmisbaar zijn een theepotten, kop en schotels, gebakbordjes en etagères Het servies hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn. Je kunt ook verschillende soorten servies met elkaar combineren. Dat ziet er leuk uit en je hebt meteen een leuk gespreksonderwerp voor aan tafel.


4)    Bereid enkele typische High Tea gerechten.  

Naast thee kun je ook enkele typische High Tea lekkernijen serveren. Denk bijvoorbeeld aan minisandwiches in verschillende smaken, zoals zalm-, komkommer- en eiersandwiches. Je kunt de salades van te voren bereiden. De minisandwiches kun je beter pas maken als je gasten gearriveerd zijn. Het brood droogt namelijk snel uit en het vocht van de salades kan in het brood gaan trekken waardoor het zompig wordt. Je kunt de boterhammen van te voren natuurlijk wel al van korst ontdoen en op maat snijden.

Ook onmisbaar zijn scones met jam en clotted cream (AH of JUMBO).

Sluit af met een lekker stukje taart. Serveer de taart in kleine proporties aangezien de gasten al het nodige gegeten hebben. Zorg voor enige variatie  zoals chocolade taart, fruittaartjes, worteltaart,etc. Als je geen tijd hebt om de taarten zelf te bakken ga dan naar een goede taartenwinkel. Bij ons in de buurt is dat van de Zoete op de Binnenweg in Heemstede. Hier worden elke dag verse ambachtelijke taarten en andere zoete lekkernijen gebakken. Kijk hier naar hun assortiment overheerlijke taarten en andere zoetigheden.

 

5)   Gebruik mooi tafellinnen.

Dek de tafel met een mooi gestreken tafellaken en eventueel bijpassende stoffen servetten. Uiteraard kun je ook papieren servetten gebruiken. Deze zijn tegenwoordig in de allerleukste stijlen te kopen. Maak zelf je menukaartjes of zitplaatskaartjes.

 

6)   Kleed je locatie mooi aan.

Versier de locatie met stoffen vlaggenlijnen, stoelen met kussentjes, Pompoms, Honeycomb ballen, Doileys en gebruik verse bloemen in verschillende kleuren op tafel. Niets is te gek, haal alles uit de kast en geef je thee-feestje helemaal je eigen sfeer.

 

Geniet van je High Tea en veel plezier!

 

simplyroses2752
Vlaggenlijn Sweet Roses
Details

kopjesprettyfloral275
Combi Box Bone China Floral
Details

 

Vind meer over...


Aanmelden nieuwsbrief


Volg ons


© Party Moments 2014 - 2021
(onderdeel van Happy Moments)