Chocolade voor je Valentijn

24 januari 2015

De komende weken zullen in het teken van Valentijnsdag staan. Speciaal voor deze dag zullen we een paar blogjes plaatsen met leuke DIY ideeën. Chocolade is naast rode rozen een geliefd cadeau om te geven. Heb je er wel eens aan gedacht om zelf chocolaatjes te maken?

Het leuke van zelf maken is dat je elke vorm kunt kiezen die je zelf wilt. Je kunt natuurlijk kant-en-klare mallen gebruiken van plastic of silicone. Maar het is nog leuker om een zelf bedachte vorm te maken. Kies bijvoorbeeld een hart, bloem, vlinder, letter, cijfer etc. Je kunt hiervoor pure-, melk- of witte chocolade gebruiken, maar ook Candy Melts. Deze zijn in allerlei leuke kleuren te koop.

Smelt de chocolade in een chocoladesmelter, magnetron of au bain marie. Leg het sjabloon van hetgeen je wilt gaan maken onder een stuk doorzichtig bakpapier. Spuit de contouren met warme chocolade op het papier. Gebruik hiervoor een decoratie pen, plastic spuitje of een spuitzakje. Het voordeel van een spuitzakje is dat hoe groter je de opening knipt, hoe dikker de lijn die je spuit zal worden. Laat de chocolade een klein beetje hard worden en vul, indien gewenst, de contouren op met meer chocolade.

Eenmaal klaar met het spuitwerk versier dan de nog warme chocolade met verschillende kleurrijke versiersels. Wacht hier niet te lang mee want dan zal het versiersel niet meer goed hechten. Laat de chocolade goed hard worden (eventueel in de koeling of vriezer).

Je kunt je zelf gemaakte creaties serveren bij de koffie of thee, een cupcake mee versieren, of weggeven in een mooi cadeauzakje! Wat je er ook mee doet, het ziet er altijd feestelijk uit!

Binnenkort nog meer zelfmaakideeën! Dus houd onze blog en Facebookpagina goed in de gaten! Heb je een vraag? Stel deze dan gerust op onze Facebookpagina

Veel plezier!

TIP: Mocht je de Candy Melts in de magnetron willen smelten, roer de chocolade dan even elke 20 seconde om zodat het niet aanbrandt.

puntzak275
Puntzak Onbedrukt
Details

 

Vind meer over...


Aanmelden nieuwsbrief


Volg ons


© Party Moments 2014 - 2021
(onderdeel van Happy Moments)